• esES
icon-phone +34 93 218 19 00
icon-mail hola@keli.es
icon-phone +34 93 218 19 00
icon-mail hola@keli.es
icon-phone +34 93 218 19 00
icon-mail hola@keli.es

Sopars en positiu amb la Janina Messeguer

Janina Messeguer saps tan bé com jo que guardaràs el record d’aquesta nit al calaix dels tresors i dels moments especials. Fent balanç de tot el que va passar durant el sopar no deixa de sorprendre’m com 18 persones que gairebé no es coneixien les unes amb les altres, en tan sols un parell d’hores, vam compartir un moment tan íntim. Doncs la resposta d’aquest petit miracle té un nom i és Janina. Bé, i també en té un altre, els de totes i tots els que seiem al voltant de la taula positivadel Fulano Mengano, perquè sou persones plenes d’energia, d’entusiasme i encomaneu positivitat per allà on passeu. Va haver-hi un munt de moments especials, mil titulars i frases per emmarcar i per degustar a poc a poc. Recordo molt aquesta de què per viure millor hauríem d’imitar els nens, deixar de banda les expectatives i potenciar la capacitat de sorpresa. Bona, eh?

Oblida les expectatives i potencia la teva capacitat de sorpresa

La Janina va començar amb una presentació, explicant el seu cas personal. De com va renunciar a una vida suposadament exitosa, amb reconeixement social i plena de comoditats. Es va adonar que aquell no era el lloc on volia ser i que el que realment li cridava l’atenció era ajudar altres persones a volar. Sense gairebé adornar-se’n, havia anat buscant lectures, formacions i cursos per saber més sobre el món de l’entrenament personal. Fins que un bon dia, una veu impossible d’ignorar que venia de molt endins, li va anunciar que havia arribat l’hora de fer el pas definitiu. Després d’aquesta presentació tan íntima va arribar el torn dels assistents, responent a 4 preguntes marcades per la Janina tots vam anar mostrant les nostres cartes.

Els ocellets i «pàjarus», els peixos i dofins, els gats, els cavalls, els lleons, els ossos i fins i tot algun bonic rosegador…

Tots vam explicar qui som, què fem, quin animal ens representa i cap on volem anar. I de l’anàlisi d’aquestes respostes van sorgir preguntes, conclusions, algun desconcert i sobretot ganes de continuar treballant per conèixer-nos millor. El sopar avançava, les preguntes anaven i tornaven, com pilotes de ping-pong, i les ments i actituds eren cada cop més obertes. Al final semblàvem un sopar d’amics de tota la vida. Per resumir i concretar, la Janina va definir 7 aspectes que hàbits que podem incorporar al nostre dia a dia sense introduir cap trasbals i que tenen efectes molt positius.

Partint de la base que qualsevol emoció sostinguda en el temps acaba perpetuant-se, així que compte!

1-. Gestiona la teva cara perquè és informació directa que envies al teu cervell de com et sents. Utilitza un simple canvi de gest per enredar el teu cervell i recorda l’exemple del botox, si t’impedeix frunzir el front, t’enfades menys. 2-. Escaneja el teu cos. Pren un momentet al dia per escoltar-lo, per veure com es mou per dins, per ser conscient de les coses que hi passen i com ens parla i què ens diu. 3-. Carrega piles, cada dia. Deu respiracions profundes poden ser suficients. Prem els punys i allibera tensió, veu aigua sovint. Si l’angoixa et supera, escriu en un paper petit les coses que t’amoïnen i estripa’l i en un de gran les coses bones que t’han passat i guarda’l. Rellegeix els teus arxius de coses bones de tant en tant. 4-. Digues gràcies. És regenerador, positiu i et focalitza en tot el positiu que et passa i a més té efecte crida. A més coses agraïdes, més coses per agrair que vindran. 5-. Les coses que puguis imaginar, les pots crear. Si existeix a la teva ment, també pot ser real. Visualitza les emocions i les faràs reals. 6-. Descansa 7 o 8 hores i abans d’anar a dormir pren-te dos minuts per pensar en totes les coses bones que t’han passat al llarg del dia. Oblida les coses pendents i aparca les pantalles una hora abans d’anar a dormir. 7-. Sigues solidari. Les persones estem fetes per cooperar, per això hem tingut èxit a l’hora d’adaptar-nos en un medi hostil per sobre d’espècies molt més fortes. Si col·labores i t’interesses pels altres rebràs molt més que no dónes. I per acabar un parell de lectures per aprofundir sobre totes aquestes qüestions: Vivir, un asunto urgente. De Mario Alonso Puig La llave de la buena vida. De Joan Garriga I per començar a posar en pràctica un dels hàbits que més m’agraden dels que va ressaltar la Janina, et vull agrair la teva presència, que m’hagis llegit atentament i que formis part de les coses bones que em passen.

Moltes gràcies a l’equip del Fulano Mengano que ens tracta de meravella i també a l’Aitor que capta els moments més especials amb la seva càmEra

Gràcies, moleu molt!  ]]>

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

  • esES